lördag 29 mars 2014

Långt Retro!

Jag har skrivit det förut. Och nu gör jag det igen. Jag ÄLSKAR tyger med sjuttiotalsstuk!!! Och vad kan väl vara mer sjuttiotal än stretchfrotté i brunt, orange och gult!!?? Det här tyget är alldeles, alldeles underbart!
Jag provade ett nytt mönster från boken Heilt spesiell og jubel. Det blev fint men lååångt. Lite väl opraktiskt för en leksugen tvååring. Imorgon får jag korta av klänningen så den blir mer lekvänlig.

Mönstrad stretchfrotté från MeMbA, mönstrad jersey från Strömming, muddväv från AoH

onsdag 26 mars 2014

Gör om, gör om, och gör om!

Tyget till den här tröjan/klänningen köpte jag på Syfestivalen i februari. Jag tycker det är så otroligt snyggt och har funderat och funderat på vad jag skulle göra av det. Till slut hittade jag ett mönster jag tyckte passade. Jag är en large i vanliga fall men i det här mönstret skulle jag vara en medium, enligt måttabellen. 
Även medium blev för stort. Passformen var inte alls bra. Så jag har justerat och gjort om väldigt mycket. Men, oj, vad nöjd jag blev till slut. 
Inte nog med att den blev snygg. Den blev löjligt skön också :-)

Mönstrad jaquard från Paapii, muddväv från AoH



tisdag 25 mars 2014

Fotboll!

När jag fick hem det här fotbollstyget från MeMbA Design beställde min man en tröja. Inte för att han är överdrivet intresserad av fotboll, men han tyckte det var ett tyg som (äntligen) kunde passa till en tröja till honom. 
Tyvärr fick mannen stå utan. Jag tänkte nämligen genast på en av mina bästa vänners fotbollstokige son. MFF:are, som han är, skulle kantningen givetvis vara himmelsblå. Oturligt nog hade jag ingen sådan färg hemma så kantningen blev mer åt det turkosa hållet. 
Jag hoppas den blir godkänd ändå. 
Han kommer få den med posten idag och jag väntar med spänning på feedback.

Mönstrad jersey från MeMbA



fredag 21 mars 2014

Lite nytt i butiken!

Jag har en butik på Facebook där jag lägger upp lite smått och gott. Det mesta jag säljer där är ekologiskt. Det finns inga stora mängder där utan jag lägger ut något plagg då och då. När jag har lust att sy något som inte är till mina egna barn, ja då är det till butiken jag syr. Idag la jag ut två nya plagg. 
Välkommen in och kika lite hos PeLell

Enfärgad jersey från Znok, muddväv från Neenuska, knappar från LE, märke från Glada Grodan

Mönstrad jersey från Znok, muddväv från SoS, knappar från LE

söndag 16 mars 2014

Sommarvalar!

Jag längtar så förbenat efter sommaren! Det verkar nästan som det blivit en fixering för jag kan bara inte sluta sy sommarkläder. Barnen verkar längta lika mycket för de vägrar ta av sig dem efter fotograferingen. Så när jag går här hemma med tjocktröja och raggsockar skuttar de omkring i uppkavlade jeans och linnen. 
De här tygerna med valar ingår i Nosh vår/sommarkollektion. Och visst är de underbart somriga!?

Mönstrad jersey och muddväv från MeMbA , spets från Mrs. Bao

Mönstrad jersey och muddväv från MeMbA











lördag 15 mars 2014

Två set!

En av mina bästa vänner från barndomen vann en tröja till sin dotter när jag hade en tävling på PeLells Facebooksida. Dottern, Iza, älskade tröjan och ville ha fler. Klart hon skulle få det! Mamman beställde passande byxor till tröjorna. Tyg ville hon inte välja utan gav mig fria händer. Lite läskigt men väldigt roligt! Såhär blev det:

Mönstrad jersey från Tyglycka, prickig college från Jonic, muddväv från  Neenuska

Mönstrad jersey från Ikasyr, stretchfrotté från Lilofant, muddväv från Neenuska

torsdag 13 mars 2014

Gympa med Bambi!

I förra inlägget visade jag kläder sydda i brunt bambityg från Tyglycka. Det finns även i en rosa färgställning. Idag har jag gjort färdigt ett litet sommarset till Lovis av det tyget. Jag tyckte hon såg ut som hon var på väg till gympan i de kläderna. Var därför bara tvungen att slänga med pilatesbollen i fotograferingen. 

Linnet blev lite väl kort så nästa gång kommer jag göra om det mönstret lite. Det var tur att byxorna var så höga för magtröja är väl inget jag högaktar precis...

Mönstrad jersey från Tyglycka, randig jersey från Jonic, muddväv från SoS







tisdag 11 mars 2014

Bambi!

Lovis vill helst bara ha "linning" på sig. Varje dag. Mamman tycker inte det är så praktiskt med klänning på dagis. Särskilt inte nu när hon använder jacka och överdragsbyxor. Antingen blir det bylsigt i överdragsbrallorna eller hänger klänningen utanför. Det får inte heller bli något hinder i leken bara för att hon har klänning.
Men, som tur är, tycker Lovis det är jättefint med kortkort.  Här är en singoallaklänning, förkortad en bra bit. Praktisk men fin!

Mönstrad jersey från Tyglycka











söndag 9 mars 2014

Tattoo!!!

De som känner mig, vet att jag är väldigt svag för tatueringar. Jag har tre stycken och drömmer om fler. Så detta tyget med tattoomotiv är bara kärlek för mig. Harry vill ha en tröja av tyget men jag var tvungen att göra något till mig själv först.
Detta är det första av Tyglyckas tyger jag syr i och är helnöjd!

Mönstrad jersey från Tyglycka, prickig jersey från Jonic







onsdag 5 mars 2014

Fladdermus eller Kanadalöv?

I mitt huvud såg det så bra ut. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Den där fladdermusen som jag trodde skulle bli så cool, ja den ser ju mer ut som ett misslyckat löv på Kanadas flagga än en fladdermus. Men man kan ju inte lyckas alltid ;-)
Och Harry blev jätteglad och nöjd när han fick se den i morse. Trots att klockan bara var halvsex på morgonen ville han absolut att vi skulle ta foto på honom i nya tröjan. 

Randig jersey från MeMbA/Nosh, muddväv från Neenuska, vinyl från Glada Grodan

söndag 2 mars 2014

Tigrar till grabben!

Harry gillar verkligen det här tyget. Och jag förstår honom! Underbart mjukt och härligt med lagom coolt motiv. Detta är ett av tygerna jag köpte på Syfestivalen och det enda jag ångrar med det är att jag inte köpte mer av detta och kanske ett par meter av samma motiv fast med grå bakgrund.

Mönstrad jersey från Paapii, muddväv från AoH