tisdag 22 juli 2014

Hjärtan på hjärtat!

Idag jublade jag lite inombords! Jag hade gjort en luvtröja klar till Lovis. Ja, nästan iallafall. Det var bara knapparna kvar. Det blir alltid en och annan svordom när jag sätter i 3exters knappar eftersom de inte riktigt passar i min Prymtång. Därför brukar jag dra mig lite för att börja knappa. MEN... idag gick det så smidigt och så fantastiskt bra. 
Jag har nämligen fått verktyg från 3exter att sätta i Prymtången så knapparna passar perfekt. Underbart!

Det fick bli en snabbfotografering av koftan idag. Det är årets hittills varmaste dag och det kändes inte så juste att låta Lovis posera i den idag. Hon ville däremot gärna prova både den och den nya tyllkjolen som blev klar igår. 
Fram med kameran och knäppa några snabba bilder för att sedan låta dottern ta ett kvällsdopp i bassängen.


Spets och knappar från 3exter, Velour från Ikasyr och randig jersey från Znok













söndag 20 juli 2014

Tusen projekt!

Nu har vi haft en veckas semester. Vetskapen om att vi har fyra veckor kvar ger en underbar känsla. Vi har bara varit hemma denna veckan och jag har börjat på en hel massa projekt. 
Vissa av dem är t om slutförda :-)
Det har inte bara varit sömnadsprojekt denna veckan. Nej, jag har slipat en skrinda som sedan ska målas, jag och Harry har byggt en fladdermusholk. Vi har även byggt en snigelfälla (funkar inte). Jag har klippt remsor i tyll och nästan knutit färdigt två tyllkjolar, sytt en klänning och nästan gjort färdigt en kofta och en oversizetröja. 
Dessutom har vi, med mina föräldrars och en grannes hjälp, ägnat en dag åt att röja en skräphörna i trädgården. 

Här kommer lite bilder på en del av projekten. Fler bilder kommer i dagarna, när jag inte är ute i solen eller pysslar med något spännande. 


Mönstrad och enfärgad jersey från Znok


lördag 12 juli 2014

Mish Mash Match!

Znok har ett nytt tyg som heter Solbacken. Det är ett härligt färgglatt tyg som jag verkligen gillar. Det bästa är att Znok även har fått in en massa tyger i olika material som matchar just Solbacken.
Här har jag gjort en tröja till Harry med matchande randiga haremsbrallor och ett par leggings till Lovis med matchande röd klänning. Det röda tyget är babymanchester. Alla tyger är ekologiska. Love it!!!
Spetsen hade jag i gömmorna och knapparna är loppisfynd.

Lägg till bildtext